Правителството на Тереза Мей е неспособно и трябва да напусне властта, каза

...
Правителството на Тереза Мей е неспособно и трябва да напусне властта, каза
Коментари Харесай

Британската опозиция: Неспособният премиер трябва да си ходи

Правителството на Тереза Мей е некомпетентно и би трябвало да напусне властта, сподели водачът на най-голямата английска опозиционна мощ Лейбъристката партия Джереми Корбин, написа novini.bg.

Водачът на съперниците на кабинета съобщи в Народното събрание, че с отлагането на вота за съглашението сред Лондон и Брюксел за Брекзит (излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз) министър-председателят е избягала от отговорност и изиска да се назначи избор на съмнение към държавното управление. " Ако не може да се справите с Брекзит, дайте път на други политици, които може да оправят с тази задача ", съобщи Корбин в пленарната зала.

Мей от своя страна отговори, че вотът на доврерие бе волята на британците, които през юни 2016 година гласоподаваха страната им да излезе  от блока. " Вероятно господин Корбин желае да запазим свободното придвижване на хора с 27-те членки на блока и да наводним страната с неквалифицирани европейци ", отвърня тя.

Към нападките по отношение на Мей се присъедени и депутатката от Шотландската национална партия Кърсти Блакман. " Премиерът в Лондон постъпи като страхливец и този парламент я брани. Ние също настояваме за избор на съмнение към държавното управление ", сподели още тя. Към нейното искане се причислиха и парламентаристи от проевропейската Либералнодемократическа партия.

Британският министър председател не получи поддръжка и от собствен съпартиец. Депутатът от Консервативната партия Йън Дънкан Смит съобщи, че е належащо възобновяване на преговорния развой с Брюксел. Поводът за словесните битки бе отлагането на плануваното за 11 декември гласоподаване на съглашението за Брекзит.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР